Index Vakbarát Hírportál

Előkerült még egy belvárosi ingatlan, amelyet Schadl Györgynek eladott az V. kerületi önkormányzat

2022. január 19., szerda 07:15

Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatott elnöke 2016 és 2020 vége között legalább tizenkilenc lakást, üzlethelyiséget, telket vagy pincét vett meg, amelyek közül kilenc önkormányzati tulajdonból került hozzá. Egy huszadik ingatlan szintén a nevén volt, amit még 2013-ban vásárolt. Letartóztatása után a tulajdonában lévő ingatlanok többségét zár alá vették.

Kiderült azonban, hogy még egy belvárosi, 49 négyzetméteres üzlethelyiséget is megszerzett mindössze 19 millió 38 ezer forintért az V. kerületi, fideszes vezetésű önkormányzattól 2019-ben. Ez 389 ezer forintos négyzetméterárat jelent.

Az V. kerületi önkormányzat szerint az árat független igazságügyi szakértő szakvéleménye alapján határozták meg. Eddig egy másik ingatlanról lehetett tudni, amit Schadl György a belvárosi önkormányzattól vett meg, említésre méltó, hogy akkor az rtl.hu-val a kerület sajtóosztálya még azt közölte, hogy további ingatlanokat nem adtak el a Végrehajtói Kar elnökének. Ráadásul a lap által most észrevett üzlethelyiség az eddig ismert, Városház utcai ingatlan közvetlen szomszédságában helyezkedik el. Az önkormányzat sajtóosztálya most azzal magyarázta korábbi állítását, hogy

2019-ben a képviselő-testület a Városház utca 16. alatti 6-os számú albetét vonatkozásában jóváhagyta az értékesítést a bérlő, a Soholárium Kft. részére. (…) A Ptk. lehetővé teszi a bérlő számára, hogy elővásárlási jogát harmadik személy részére átruházza, így kerülhetett ez a helyiség Schadl György tulajdonába 2019 februárjában.

Kovács Alex Gábor, az V. kerületi képviselő-testület Tiéd a belváros nevű ellenzéki frakciójának vezetője a lapnak arról beszélt, hiába kérték, hogy a pályázatot hirdessék meg országos napilapokban és ingatlanhirdetéssel foglalkozó oldalakon, a fideszes bizottsági tagok nem járultak hozzá ehhez.

A Völner-ügy kulcsfigurájaként is ismertté vált Schadl György azt követően került ismét a figyelem középpontjába, hogy kiderült, jogi diplomaszerzéshez szükséges vizsgákat „intézett” végrehajtóknak, végrehajtók hozzátartozóinak, de mások mellett Völner Pálnak és Nagy Ádámnak is.

(rtl.hu)

(Borítókép:  Jászai Csaba / MTI)

Rovatok