Index Vakbarát Hírportál

Kis híján megölte a buszsofőrt az a férfi, akit nem engedtek felszállni, mert nem viselt maszkot

2022. január 20., csütörtök 11:55

Egy 31 éves férfi nem vette fel a maszkját, ezért egy budapesti, menetrend szerinti busz sofőrje nem nyitotta ki neki a jármű ajtaját. A történtek tovább folytatódnak, amikor a méltatlankodó férfi a buszról leszálló sofőrt ököllel fejen ütötte, majd a megsérült vezetőt magára hagyta – számolt be róla a Fővárosi Főügyészség.

A hivatal tudatta, hogy egy 31 éves férfi 2021. február 13-án este, a IV. kerületi István út – Munkásotthon utca sarkán lévő buszmegállóban egy barátjával együtt fel akart szállni az Újpest-Központ irányából érkező 30-as jelzésű autóbuszra, a második ajtónál. Azonban a sofőr látta, hogy az utazni akaró személy orrot és szájat eltakaró maszk nélkül akar felszállni, ezért nem nyitotta ki neki a busz ajtaját. A férfi ezek után az első ajtóhoz ment, és az előbbiek miatt számonkérte a sofőrt, aki jelezte, hogy az ajtót csak akkor nyitja ki, ha maszkot vesz fel. 

A szóbeli méltatlankodást tettlegesség követte, amikor a sofőr leszállt a járműről, a férfi ököllel fejen ütötte, amitől a vezető eszméletét vesztve, hanyatt esett, és fejét az aszfaltozott járdába ütötte. Ezután a támadó az eszméletlen sértettet a földön hagyva meglépett a helyszínről, a megsérült sofőrhöz a busz utasai hívtak mentőt.

A büntetett előéletű 31 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt nyújtottak be vádiratot. 

(via Fővárosi Főügyészség)

Rovatok