Index Vakbarát Hírportál

Soproni Tamás szerint kétharmaddal is győzhet az ellenzék

2022. január 22., szombat 20:18

Márki-Zay Péter ezerszer jobb miniszterelnöke lesz minden magyarnak, mint Orbán Viktor – mondta Soproni Tamás, a Momentum egyik alapítója, a párt első alelnöke. Szerinte nem a program számít, mert

a Fidesznek nincs programja, mégis tudjuk, mit fog csinálni: tovább rabolja az országot, a kisebbségekkel szemben harcot visel, a szociálisan legjobban rászoruló rétegekre magasról tesz.

A VI. kerületi polgármester a 444.hu-nak adott interjút, amelyben kijelentette: teljes mértékben hisz abban, hogy a 2022-es választásokat Márki-Zay Péter fölénnyel megnyerheti Orbán Viktorral szemben.

Egyike vagyok azoknak a rendkívül optimista ellenzéki politikusoknak, akik erről meg vannak győződve. Még kétharmadot is el tudok képzelni

– fogalmazott Soproni Tamás, aki feltételezését a választási rendszerrel magyarázta. Elmondása szerint nem bízott abban, hogy 2019-ben Karácsony Gergelyt  választják majd meg Budapest főpolgármesterének. Ehhez képest nagyot fordult a világ – emelte ki, hozzátéve, hogy úgy gondolja, most sem látni tisztán, ki fogja megnyerni a választást.

Szerinte az emberek a közösségi oldalakon a Megafont látják a leggyakrabban:

ömlik ránk a Facebookról ez az undormány, a Fidesz kampánya gőzhengerrel megy, de mindezek ellenére nagyon sok biztató jelet látok.

(Borítókép: Soproni Tamás 2018. május 1-jén. Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index)

Rovatok