Index Vakbarát Hírportál

Február 18-ig lehet jelentkezni középiskolába

2022. január 23., vasárnap 15:40 | aznap frissítve

Február 7. és 8. között értesítik a diákokat felvételi eredményeikről a középiskolák, az iskolákba való jelentkezés határideje pedig február 18. – írja az Eduline.

A középiskolai felvételi központi írásbeli vizsgáit január 22-én, szombaton írta meg a 9. évfolyamra, a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által meghirdetett Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező mintegy 73 ezer tanuló.

Az Emmi hivatalos közleménye szerint a felvételi eljárás az előző évben már bevált járványügyi előírások mellett rendben zajlott. A vizsgák szabályszerű lebonyolítását a vizsgahelyszínek mintegy 20 százalékánál ellenőrizte a fenntartó vagy a kormányhivatal.

Az ellenőrök egy intézményben találtak szabálytalanságot, erről az esetről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) választmányi tagja nem tudott felidézni hasonló esetet, de olyat sem tudott felhozni, hogy húsz kormányhivatalnok ment volna ki egy iskolába ellenőrizni a vizsgát. A z érintett iskolában elkövetett vétség egy jó szándékú technikai hiba lehetett, ugyanis aki végrehajtotta a felbontást, valójában nem figyelt az időre.

Az érintett diákokat hátrány éri a halasztással, mivel érzelmileg arra a napra készültek, amikor a felvételi eredetileg lett volna, ez pedig nagy stresszhelyzetben képes befolyásolni a teljesítményüket – mondta a Blikknek Nagy Erzsébet.

Rovatok