Index Vakbarát Hírportál

Átmenetileg nem fogad betegeket a Szent Imre Kórház sürgősségi osztálya

2022. január 23., vasárnap 18:40

A vasárnap reggeli tűzeset után átmenetileg nem fogad betegeket a Szent Imre Kórház sürgősségi osztálya – közölte az intézmény a közösségi oldalán. Mint írták, az előzetes vizsgálatok szerint a sürgősségi osztály detoxikálóhelyiségében egy dohányzó beteg okozhatta a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban történt tüzet, amelyben a beteg életét vesztette.

A tüzet sikerült eloltani, azonban a helyiség kiégett, és a keletkezett füst miatt az egész épületet át kellett szellőztetni. Erre az időre az érintett épületben ápolt fekvőbetegeket a kórház másik szárnyában helyezték el, a sürgősségi osztályon lévő négy beteget más egészségügyi intézményekbe vitték át a mentők.

A legtöbb beteget még délelőtt visszaköltöztették az eredeti kórtermébe. A keletkezett károk, például a falakat borító korom miatt a sürgősségi osztály átmenetileg nem fogad pácienseket – olvasható a bejegyzésben. Hozzátették: a szolgálatban lévő munkatársak, valamint a kórház helyszínre érkező vezetése részt vett a betegek gyors és biztonságos elhelyezésében, így a betegek közvetlen veszélyben nem voltak. A károk felmérése folyik, az érintett terület helyreállítását a lehető leghamarabb megkezdi a kórház.

Ahogyan arról korábban az Index is beszámolt, vasárnap reggel tűz ütött ki a budapesti Szent Imre Kórházban. Az esetnek egy halálos áldozata volt, az épületben lévő további 56 beteget biztonságba helyezték. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a helyszínen mérte fel a helyzetet, és közölte: a legfontosabb feladat a betegek biztonságba helyezése után a budapesti sürgősségi ellátás újraszervezése, illetve a rekonstrukció azonnali elindítása.

(Borítókép: Tűzoltók a fővárosi XI. kerületi Szent Imre Kórházban, ahol tűz ütött ki 2022. január 23-án reggel. Fotó: Mihádák Zoltán / MTI)

Rovatok