Index Vakbarát Hírportál

Kocsis Máté megszólalt Völner Pál ügyéről: Ne idétlenkedjenek!

2022. január 25., kedd 19:53

Völner Pált is megilleti az ártatlanság vélelme, ezért a Fidesz-frakció tagja maradhat – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője  aki arról is beszélt, hogy a lemondott államtitkár már biztos nem fog részt venni a 2022-es kampányban. 

Kocsis Máté a 444.hu-nak nyilatkozott a konzervatívok budapesti törzshelye, a Scruton kávézó előtt. Először arról kérdezték őt, hogy Völner Pál a Fidesz frakció tagja marad-e? 

Hát erről Völner Pál már nyilatkozott szerintem, nem? 

– kérdezett vissza Kocsis Máté, majd hozzátette: „Azt mondta Völner Pál, hogy az igazságügyi államtitkári posztjáról lemond, de a mandátumáról nem . Erre a riporter improvizált: „Akkor ez a kérdés: Ön, mint frakcióvezető helyesnek tartja-e, azok után, amikkel gyanúsítják?”

Erre Kocsis Máté azt válaszolta, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit megillett.

Völner Pál ellen – Ön mondta –, gyanú van. Nem ítélet, hanem gyanú. És az alkotmányos jogait Völner Pálnak is el kell ismerni

– mondta a frakcióvezető. Erre a riporter megismételte a kérdést, mire Kocsis Máté azt mondta:

Legyen kedves, tényleg... annyi éve dolgozunk együtt. Önök velünk, mi meg Önökkel. Ne gyerekeskedjen már. Hány baloldali, miről mondott le az elmúlt években? Ne idétlenkedjenek!

– fogalmazott Kocsis Máté. Ezután a következő kérdés arra vonatkozott, hogy Simonka György és Boldog István megvádolása, valamint Völner Pál meggyanúsítása után a frakciónak már három tagja ellen folyik eljárás, és hogy ez nem probléma-e?

Hát most mondtam el. Bízzuk már a bíróságra, maga miért akar ítélkezni emberek fölött?

– kérdezett vissza a politikus, majd hangsúlyozta, hogy még csak gyanú van az összes politikus ellen, ítélet nincs. „Nekem nem dolgom, hogy elítéljem őket, ahogy önnek se” – tette hozzá. Kocsis Máté. 

Arról, hogy Völner Pál a Fidesz-frakció tagja maradhat-e, korábban Orbán Viktor is beszélt már. A miniszterelnök azt mondta: a képviselő felelőssége a mandátum visszaadása, erről nem szavazhat a Fidesz, nem vehetik vissza tőle. A parlament korábban már megszavazta Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését is.

(via 444.hu)

(Borítókép: Kocsis Máté. Fotó: Kovács Tamás / MTI)

Rovatok