Index Vakbarát Hírportál

Nem tudták megmenteni a kigyulladt épületben lévő férfit a nagy erőkkel érkező tűzoltók

2022. január 25., kedd 17:31 | aznap frissítve

Meghalt az a férfi, aki abban az ingatlanban tartózkodott, amely január 25-én kigyulladt a Somogy megyei Kisbárapátiban – tudatta a katasztrófavédelem.

Kedden kora délelőtt értesítették a tűzoltókat arról, hogy ég egy épület a Somogy megyei Kisbárapátiban, a Bükki utcában. Tizennégy kaposvári lánglovag négy járművel érkezett a helyszínre, ahol egy tizenkét négyzetméteres lakóház teljes terjedelmében lángolt. Hiába kezdték el a tűzoltók több oldalról oltani a lángokat, az egy helyiségből álló épületben egy ember az életét vesztette.

A katasztrófavédelem arról is tájékoztat, hogy az ingatlanban ruhaneműk és bútorok voltak felhalmozva, és a tűz pontos keletkezési idejét, helyét és okát még vizsgálják.

A katasztrófavédelem emlékeztet rá, hogy a hasonló tragédiák elkerülése érdekében fontos, hogy ne halmozzunk fel lakásunkban felesleges, éghető anyagokat, hiszen a lakástüzek 99 százaléka emberi gondatlanságra vezethető vissza. Emellett érdemes otthonra füstérzékelőt venni, illetve egy porral oltó tűzoltó készüléket is készenlétben tartani, amellyel az otthonunkban keletkező tüzek biztonságosan elolthatók.

Rovatok