Index Vakbarát Hírportál

Sztrájkra hív a „vasalódeszkás tornatanár”

2022. január 27., csütörtök 05:46

„Most már nincs kedvem viccelni. Január 31-én és március 16-án sztrájkolni fogunk” – jelentette ki Vezsenyi László rövid videóüzenetében, amelyet a a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) Ne dolgozz ingyen! nevű oldalán tettek közzé.

A „vasalódeszkás tornatanár” néven elhíresült makói pedagógus ügye körülbelül másfél éve vált ismertté a sajtóban: márciusban, a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások idején távoktatásban mérsékelt hatékonysággal működő tornaórákat kreativitásával próbálta feldobni: felmászott egy vasalódeszkára a nappalijában, ezen mutatva meg az úszás mikéntjét.

A humoros videóval csakhamar híressé vált, még Risztov Éva olimpiai bajnok, nyílt vízi úszó is elismerően nyilatkozott a próbálkozásról, a tankerület vezetője azonban még aznap eltiltotta Vezsenyi Lászlót a tanítástól, ráadásképpen több, kifejezetten a pedagógus megalázására szolgáló, teljesen értelmetlen büntetést is kitaláltak. A kirobbanó botrány hatására Balázs József tankerületi vezető később lemondott, ám hamarosan igazgatóhelyettesként ismét magas pozíciót szerzett.

A meghurcolt testnevelő tanár egyébként jelenleg is aktív.

Rovatok