Index Vakbarát Hírportál

Vizsgálják, hogy hány hallgatónak intézhettek megjelenés nélküli vizsgát Schadl Györgyék

2022. január 27., csütörtök 07:46 | aznap frissítve

Az egyik egyetemen bizottság foglalkozik az üggyel.

Ahogy beszámoltunk róla, a Schadl–Völner-ügy nyilvánosságra került nyomozati anyaga szerint a végrehajtók elnöke egyetemi vizsgák teljesítésében is segíthetett. Később arról írtunk, hogy felfüggesztették a vizsgáztatási jogát Mészáros Pál Emilnek, a Pécsi Tudományegyetem tanársegédjének. A Szegedi Tudományegyetemen is vizsgálódtak, ott már lezárták a kérdést.

A Pécsi Tudományegyetemen egy ad hoc bizottság igyekszik feltárni az ügy minden részletét – értesült a Népszava. Miseta Attila rektor a lap tudósítójának elmondta: vizsgálják, hogy Schadl György a jogi karon hány hallgatónak és hány esetben intézhetett olyan vizsgát, amit a jelentkező tudás, adott esetben megjelenés nélkül abszolvált. Azt is felderítik, hogy a kar hány tanára érintett.

A grémium eredetileg február elejére akart elkészülni a jelentéssel, de ez elhúzódhat a hónap közepéig is. Szakmai etikai vétségek esetén fegyelmi eljárást indítanak, bűncselekmény gyanúja esetén feljelentést tesznek.

A 444 által nyilvánosságra hozott nyomozati anyagban Rogán Antal kabinetfőnökét is úgy említették, mint akinek vizsgájáról egyeztetett Schadl György. A 24.hu szerint Nagy Ádám édesapja korábban a II. kerületi Csalán utcában vásárolt milliárdos értékű lakóépületet. A lap hozzáteszi: az utcafront félkész állapotban volt, amikor Rogán Antal beköltözött a felső emeleteket elfoglaló lakásba. A négyszintes, mélygarázsos épületet tavaly társasházzá alakították, a tulajdoni lapok alapján a házban három lakás van, mindhárom ingatlan tulajdonosának Nagy Ádám édesapját jegyezték be.

(Borítókép: A Pécsi Tudományegyetem épülete 2016. március 31-én. Fotó: Sóki Tamás / MTI)

Rovatok