Index Vakbarát Hírportál

Márki-Zay Péter órákon át tárgyalt Bajnai Gordonnal Londonban

2022. január 28., péntek 16:08

Londoni látogatásán Bajnai Gordonnal is találkozott az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. A megbeszélés nem szerepelt Márki-Zay Péter hivatalos programjában, pedig tovább tartott, mint az Angliában élő magyaroknak szervezett fórum.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter egy londoni étteremben folytatott megbeszélést Bajnai Gordon egykori kormányfővel – írta meg a Mandiner. A lapot egy éppen a helyszínen tartózkodó olvasó értesítette a találkozóról, leveléhez fotót is csatolt a megbeszélésről.

A cikk szerint az angliában élő magyaroknak szervezett fórumnál is hosszabb ideig, mintegy három órán keresztül tartott a rejtélyes találkozó, amely nem szerepelt Márki-Zay Péter hivatalos londoni programjában.

Mint ismert, Bajnai Gordon Karácsony Gergelyt támogatta az ellenzéki előválasztáson, aki azonban meglepetésre visszalépett az első fordulóban mögötte végző Márki-Zay Péter javára.

Emlékezetes, a Városháza-ügyben is érintett Bajnairól egy, az Anonymus-maszkos alak által tavaly novemberben közzétett hangfelvételen egykori wallisos kollégája, Gansperger Gyula – akit a volt miniszterelnök régi harcostársának nevezett – azt mondta:

Magyarországon alapvetően az egész ellenzék mozgása mögött, ugye én azt gondolom, a külföldi erők és finanszírozók állnak. [...] Ugye kik ezek az erők? Ugye egyik része ez a Soros-birodalom, fogalmazzunk így. A másik része azok a nagytőkés csoportok, Németország, az Egyesült Államok főleg, akik itt szeretnék, hogy ha befolyással rendelkeznének. Én azt gondolom, hogy ezeknek az embere a Gordon.

Megkerestük az ellenzéki összefogást, hogy megtudjuk, miért és miről egyeztetett Márki-Zay Péter a volt miniszterelnökkel az angol fővárosban. Kérdéseinkre a következő választ kaptuk:

Rovatok