Index Vakbarát Hírportál

Figyelmeztet a Nébih: fémdarabok lehetnek a visszahívott kávéban

2022. január 28., péntek 16:46

A forgalmazó szerint a jelzett termék emberi egészségesre nem ártalmas, azonban idegen anyagok kerülhettek bele.

Idegen anyag esetleges jelenléte miatt visszahívták az üzletekből a Tchibo 1000 grammos kiszerelésű, Family Classic nevű őrölt kávéját – adta hírül a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. 

A termékkel kapcsolatos veszélyt a kávé forgalmazója és az Aldi Magyarország Kft. is közzétette.

Tájékoztatjuk önöket, hogy a Tchibo Family 1000 g vákuumcsomagolt kávé (lejárati idő: 2023. június 4., 5., 10., 11., 13., 16., 17. és 23.) termékünket – idegen anyag esetleges jelenléte miatt – a Tchibo kivonta, illetve visszahívta a kereskedelmi forgalomból. Jóllehet a termékbe esetlegesen került idegen anyag sem mennyiségénél, sem jellegénél fogva az emberi egészségre nem ártalmas, a Tchibo Budapest Kft. elkötelezett a vonatkozó élelmiszer-biztonsági jogszabályi rendelkezések és saját minőségbiztosítási követelményei betartásra mellett, amely alapján hozta meg az említett forgalmazói döntést

– írja a kávé forgalmazója a honlapján.

Az élelmiszerlánc arról tájékoztat, hogy a nevezett termék valamennyi hazai Aldiban kapható volt, és akik ebből vásároltak, ne fogyasszák el. A termék az élelmiszerlánc bármelyik üzletében visszaváltható (számla nélkül is).

Rovatok