Index Vakbarát Hírportál

Álrendőr kereste fel a dohányboltot, szabálytalan maszkviselés miatt bírságolt

2022. január 29., szombat 09:38

Egy 51 éves férfi rendőrnek kiadva magát bírságolt meg szabálytalan maszkhasználat miatt egy dohánybolti eladót Debrecenben – közölte a rendőrség.

Január 18-án érkezett bejelentés arról, hogy az egyik debreceni dohánybolt eladóját feltehetően egy álrendőr bírságolta meg. A járőrök és nyomozók részletes adatgyűjtése és tanúkutatása után látókörükbe került egy helyi lakos.

Az 51 éves férfit január 26-án állították elő a rendőrkapitányságra, ahol elszámoltatták a dohányboltban történtekkel kapcsolatban.

A nyomozás adatai szerint a magát rendőrnek kiadó férfi bement az üzletbe, egy pillanatra megmutatta igazolványát az eladónak, majd arról tájékoztatta, hogy szabálytalan maszkhasználat miatt bírságot szab ki ellene. A lehetőségek ismertetése után az eladó az 5000 forintos helyszíni bírságot választotta. A gyanúsított úgy tett, mintha egy kollégájával egyeztetne telefonon a szabálysértés miatt, ezzel próbálva hitelesíteni magát, majd átvette az összeget.

A színészi alakítás és a hamis igazolvány nem volt elég hatásos, mivel az eladó röviddel az eset után tárcsázta a 112-es segélyhívót.

A férfi kihallgatásakor beismerte tettét, őrizetbe vették és indítványozták a letartóztatását. A rendőrség házkutatást tartott, három hamis rendőrigazolványt találtak, amit lefoglaltak.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya zsarolás gyanúja miatt indított nyomozást, és további bűncselekmények is a vizsgálat részét fogják képezni.

Rovatok