Index Vakbarát Hírportál

Brutálisan megverték a rendőrök, állítja a 16 éves száguldozó, a BRFK válaszolt

2022. január 30., vasárnap 05:52

Ólomkesztyűvel ütlegelték a rendőrök, ezt állítja az a 16 éves fiú, aki több mint 200 kilométer per órával száguldozott péntek hajnalban Budapesten.

Állítása szerint durván megverték a rendőrök azt a 16 éves fiút, aki Budapesten pénteken éjjel jogosítvány nélkül, több mint 200 kilométer per órával száguldozva nekihajtott egy rendőrautónak, elsodorta a mellette álló rendőrt, majd egy újabb rendőrségi autóval ütközött. Mint ismert, hajsza közben a rendőrök véletlenül elgázoltak egy 60 éves nőt is, aki az üldözés közben az egyik szirénázó autó elé lépett, őt súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

A száguldozó a Tényeknek panaszkodott élményeiről. Állítása szerint azért taposott ennyire a gázba, mert édesanyja felhívta őt, hogy rosszul van.

Ki akartak szállítani leigazolni, én megijedtem, elmentem. Kikerültem őket. Ők kinyitották az ajtót, végigkarcolódott a kocsinak az oldala

– mesélte. Ezt követően megálltak egy kisboltnál, majd egy civil ruhás rendőr elővette a fegyverét, amitől a tinédzser állítása szerint megijedt, ezért rükvercbe tette az autót, és menekülőre fogta. Ekkor kezdődött az autós üldözés, amelynek azonban a vége elég csúnya lett:

Megvertek, ólomkesztyűvel ütötték a bordámat, a hasamat, a fejemet is, monokli is itt van rajtam. Utána beszállítottak minket, de engem ütöttek fél órán, órán keresztül

 – számolt be. Azt is elmondta, hogy ezt követően aláírattak vele egy papírt, miszerint nem bántották. A rendőrség a kamaszt és két társát előállította, de elfogásának körülményeit nem részletezte.

Reagált a rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnap megjelent közleményében visszautasította a 16 éves fiatal vádjait. Mint írják: a rendőrök azt követően akarták igazoltatni a gépkocsi vezetőjét, hogy a XV. kerületben a forgalommal szemben hajtott egy egyirányú utcában.

Menekülés közben az autós több rendőrautónak nekihajtott, egy rendőrt el is sodort, végül a XVII. kerületben fogták el – teszik hozzá.

Előállítását követően a fiatal azt mondta a rendőröknek, hogy fejét száguldozás közben az autóban ütötte be, és ugyanezt állította a mentőszolgálat munkatársainak is. Sérülése miatt a rendőrök intézkedtek orvosi vizsgálatáról, a fiatal itt sem tett említést bántalmazásról. A traumatológiai intézetben kiállított ambuláns kezelőlapon az áll, hogy sérülését a személygépkocsiban szerezte

– fogalmazott közleményében a BRFK, hozzátéve, hogy „ólomkesztyű” sincs rendszeresítve a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, ilyen eszközt a rendőrök nem használnak.

Mindezek ellenére a BRFK az ügyben keletkezett valamennyi iratot megküldi a rendőrökkel szemben tett feljelentések vizsgálatára hatáskörrel rendelkező ügyészségre

– írják.

(via Tények)

Rovatok