Index Vakbarát Hírportál

Az egészségügyi szakdolgozók is támogatják a hétfői pedagógussztrájkot

2022. január 30., vasárnap 15:06

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) is szolidaritásáról biztosítja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezetét (PSZ), valamint támogatják a hétfőre szervezett kétórás sztrájk meghirdetésében megfogalmazott célokat és követeléseket.

Legalábbis ez derül ki az egészségügyi szakdolgozókat tömörítő érdekvédelmi szervezet közleményéből. Amint írták:

Számos egészségügyi végzettségű tagtársunk végez oktatói tevékenységet az egészségügyi és szociális szakképzésben, így maximálisan ismerjük és átérezzük helyzetüket.

A figyelmeztető sztrájkot közös nyilatkozatban támogatta a főváros néhány polgármestere és Karácsony Gergely főpolgármester is. Emellett az érdekvédelmi szervezetek is sorra álltak a megmozdulás mellé. A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ), valamint a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége (KSZSZ) is támogatja a korábban megfogalmazott sztrájkköveteléseket.

Közleményükben azt írták, egyetértenek azzal, hogy:

Mint megírtuk, január 31., hétfőre figyelmeztető sztrájkot szervezett a két nagy pedagógus-szakszervezet. A bíróság pénteken ezt első fokon jóváhagyta, a kormány szerint azonban nem lehet törvényes a hétfői munkabeszüntetés. A szakszervezetek szombaton újabb közleményt adtak ki, amelyben újra az iskolákhoz fordultak.

Rovatok