Index Vakbarát Hírportál

Ekkora megtakarítással megy nyugdíjba Áder János

2022. január 31., hétfő 20:42

Áder János köztársasági elnökként utoljára töltött ki vagyonnyilatkozatot, mutatjuk, hogy mekkora vagyonnal készül a nyugdíjas évekre.

Áder János utolsó köztársasági elnöki vagyonnyilatkozata is megjelent január 31-én, a leköszönő államfőnek több ingatlanban van tulajdona:

Áder János megtakarításai:

Az államfőnek 37 millió forint lakáshitele van, négymillió forinttal kevesebb, mint egy éve. Áder János azt nem árulta el, hogy pontosan milyen ajándékokat kapott köztársasági elnökként, a dokumentum vonatkozó részén annyi szerepel, hogy

a diplomáciai kapcsolattartás keretében kapott ajándékok.

A köztársasági elnök fizetéséről, valamint a leköszönő államfő juttatásairól itt írtunk részletesen.

Áder Jánossal 2021 novemberében készítettünk interjút. A mandátuma lejárta utáni időszakra vonatkozó kérdésre kifejtette: a Kék Bolygó Alapítványon keresztül lesz lehetősége arra, hogy továbbra is a környezetvédelemmel foglalkozzon.

Cikksorozatunkban beszámoltunk Áder János köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök, Novák Katalin, a Fidesz-KDNP államfőjelöltje, továbbá miniszterek, kormánypárti és ellenzéki politikusok, illetve Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester vagyoni helyzetéről.

(Borítókép: Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a Visegrádi Csoport elnökeinek hivatalos köszöntő ünnepségén 2016. október 14-én Lancutban. Fotó: Artur Widak / NurPhoto / Getty Images)

Rovatok