Index Vakbarát Hírportál

Megzavarta a gyászmisét, rátámadt a papra és a káplánra

2022. január 31., hétfő 10:46

Egy 50 éves férfival szemben vádat emelt a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség, mert egy gyászmisét megzavarva trágár kifejezéseket kiabált, a káplánt pedig meg is ütötte. A Fővárosi Főügyészség szerint az incidens egy XII. kerületi templomban történt.

Január 7-én délután az 50 éves férfi ittasan egy XII. kerületi templomhoz ment, ahol körülbelül kétszáz fő részvételével gyászmisét tartottak. A férfi a bejáratnál állva trágár kifejezéseket kiabált be a templomba. A plébános és a káplán megszakította a szertartást, odamentek a férfihoz, és megkérték, hogy hagyja abba, és távozzon.

A férfi azonban nem volt hajlandó elmenni. Tovább szidalmazta őket, majd ütő, illetve rúgó mozdulatokat tett a plébános irányába. A plébánost nem találta el, de a ruházatán és a szemüvegében kárt tett. A káplán ekkor a plébános és a férfi közé állt, hogy megvédje a papot. Ekkor a férfi megütötte a mellkasán.

A férfit a helyszínre érkező rendőrök előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. Másnap ismét megjelent a templomnál, újra trágár kifejezéseket kiabált. Felismerte a káplánt, és veréssel fenyegette meg.

Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, valamint zaklatás vétségével vádolja a férfit, és vele szemben börtönbüntetésre tett indítványt a vádiratban.

Rovatok