Index Vakbarát Hírportál

Hasba szúrta diáktársát a tatabányai iskolában

2022. február 1., kedd 17:05

Életveszélyt okozó testi sértés miatt indított eljárást a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség az ellen a fiatalkorú ellen, aki késsel bosszúból hasba szúrta iskolatársát.

A vád szerint a két kamasz egy tatabányai iskolában osztálytárs volt. A vádlott fiú és egy másik osztálytársa között kialakult nézeteltérés miatt a fiatal úgy érezte, hogy a barátja elárulta. Emiatt elhatározta, hogy elégtételt vesz, és 2020. december 9-én reggel úgy ment iskolába, hogy magához vett két kést azzal a céllal, hogy a történtek miatt megleckéztesse, megsebesítse a sértettet – közölte az ügyészség.

A fiatal a tanórák közötti szünetben kérdőre vonta barátját. A tanterem előtt hozzá fordult, és anélkül hogy bármit mondott volna, elővette a hét és fél centiméter pengéjű kést, és szemből egyszer hason szúrta iskolatársát, majd a kést a földre dobta. A megsebesített kétségbeesett kiabálására, segítségkérésére a közelben lévő pedagógusok segítséget nyújtottak és azonnal mentőt hívtak.

A hason áthatoló sérülés életveszélyes sérülésnek minősül. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a fiatal fiúval szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Törvényszékre.

A főügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a törvényszék a vádlottal szemben fiatalkorúak fogháza végrehajtási fokozatú szabadságvesztés büntetést szabjon ki, melynek végrehajtását próbaidőre függessze fel, és állapítsa meg, hogy a vádlott pártfogó felügyelet alatt áll. A főügyészség ezenfelül indítványozta, hogy a törvényszék magatartási szabályként többek között azt is írja elő a fiatalkorúnak, hogy vegyen részt pszichológiai tanácsadáson.

Rovatok