Index Vakbarát Hírportál

Ezért gyújthatta fel magát egy idős férfi a veszprémi kormányhivatalban

2022. február 1., kedd 15:58

Az ügyben közveszélyokozás gyanúja miatt indult eljárás.

Az Index is beszámolt róla, hogy egy 74 éves férfi felgyújtotta magát Veszprémben, a járási hivatal agrárügyi főosztályán. Az idős férfi előbb a hivatalban gyúlékony anyaggal lelocsolta, majd felgyújtotta magát, végül a helyszínen életét vesztette.

A férfin kívül senki más nem sérült meg, de az épületben jelentős anyagi kár keletkezett. Az ügyben a rendőrség közveszélyokozás gyanúja miatt indított eljárást.

Sajtóinformációk szerint P. Lajos egy nagy összegű pénzbírság miatt önthette le és gyújthatta fel magát az égésgyorsító anyaggal a Veszprém Megyei Kormányhivatal épületében.

Úgy tudni, Vilonyán élt feleségével és kamaszkorban lévő gyermekeikkel. P. Lajos rendszeresen sétáltatta a környéken a kutyáit, amelyek közül az egyik néhány hete rátámadt egy környékbeli nőre. Egyes információk szerint ennek is köze volt a férfi későbbi tettéhez.

A Blikknek P. Lajos egyik közeli barátja elárulta, hogy a történtek előtt néhány órával a férfi még átment hozzá, ahol megmutatott neki egy másfél millió forintos bírságról szóló papírt. Ezt azért kapta, mert a kutyája által megharapott nő feljelentette.

Mivel az állat nem volt becsipelve, és az oltásait sem találták rendben, megbüntették Lajost. Idegesen azt mondta, délután felmegy Veszprémbe, de arra nem is utalt, hogy mire készül. Azt hittem, csak a büntetéssel kapcsolatban akar intézkedni a hivatalban. Még az állatkínzókat sem bírságolják ekkora összegre, ő pedig nem ártott soha senkinek

– mondta a Blikknek a barát, aki nem érti, hogy P. Lajost miért nem takarta le senki egy pléddel vagy fújták le poroltóval, hogy így fojtsák el a lángokat. Az idős áldozat korábban Németországban élt, hazatérése után villanyszerelőként dolgozott.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as vagy 06 (80) 820-111-es telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Rovatok