Index Vakbarát Hírportál

Árokba csúszott egy autós Csongrádban, majd tovább gyorsított

2022. február 3., csütörtök 19:24

A férfi a 70 kilométer per óra legnagyobb megengedett sebességű útszakaszon nem tartotta be a sebességkorlátozást. Ennek eredményeképp az árokba hajtott, ahol 90-re gyorsított, amivel az egyik utas halálát okozta, valamint még hárman megsérültek.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt a balesetet okozó férfival szemben. A vádirat tartalma szerint a tettes 2020 júliusában a megye egyik falujának közterületén a balesetben elhunyt személy tulajdonában lévő autót vezette. A gépkocsit engedély nélkül tuningolták, nagyjából az eredeti motorteljesítménye duplájára. A vádlottal és a tulajdonossal együtt összesen öten utaztak a járműben.

A baleset okozója – annak ellenére, hogy fékezett – képtelen volt bevenni egy kanyart, így egy vízelvezető árokba vezette az autót körülbelül 60 kilométer per óra sebességgel, ahol tovább gyorsult 90-re, végül a partfalnak ütközött – közölte a járási ügyészség. Az egyik utas, aki nem kapcsolta be a biztonsági övét, kizuhant az autóból az ütközést követően, és súlyosan megsérült. A többi négy utas közül az egyik súlyos, maradandó fogyatékosságot eredményező balesetet szenvedett, míg ketten, beleértve a sofőrt, könnyebb sérülésekkel megúszták. A gépjármű tulajdonosa elhunyt.

A Szegedi Járási Ügyészség a sofőrt halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolja.

Rovatok