Index Vakbarát Hírportál

Kásler Miklós több mint egymilliárd forintos fejlesztést jelentett be a Szent János Kórházban

2022. február 3., csütörtök 13:48

A kormányzat 1,26 milliárd forintból bővíti ki az Észak-Közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelő gyermek- és ifjúságpszichiátriai rehabilitációs részlegét – jelentette be az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós elmondta: a II. kerületi Baba utcai fejlesztés célja, hogy egy helyen lehessen biztosítani a 8–16 éves gyermekek komplex kezelését.

A meglévő huszonöt rehabilitációs fekvőbeteg-ágy mellett így tizenkét nappali kórházi helyet is kialakítanak, emellett tervezik az ambuláns kapacitás kétszeresére emelését 32 szakorvosi és 120 nem szakorvosi órával – tette hozzá a tárcavezető.

A miniszter emlékeztetett: a pszichiátria ellátásban nagy hiányosságot okozott az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) megszüntetése, ezt a rendszert pedig apró lépésekkel próbálják újraépíteni.

Az osztály jelenlegi helyét a II. kerületi Ali utcában 2020-ban bővítették ki, az intézmény kertjében egy negyven négyzetméteres foglalkoztató épült.

A mostani fejlesztés ennek a teleknek a közvetlen szomszédságában valósul meg, a kórház vagyonkezelésében lévő Baba utcai Járitz-villa épületében – számolt be az MTI.

Rovatok