Index Vakbarát Hírportál

Érettségi nélkül vezet Covid-központot a sümegi polgármester élettársa

2022. február 4., péntek 10:01

Bár a polgármester élettársa érettségi botránya után lemondott az egészségügyi intézmény vezetéséről, továbbra is használja doktori címét: Covid-labort nyitott Tapolcán – írja Blikk.

Korábbi cikkünkben már olvashattak arról, hogy a Pécsi Rendőrkapitányság megállapította, hogy Szabó Krisztinának, a sümegi polgármester élettársának hamis az érettségi bizonyítványa. A bélyegzőnyomatot hamis bélyegzővel készítették, a bizonyítványt nem az arra jogosult intézmény állította ki. A nő  két diplomát szerzett az áldokumentummal, és a Sümegi Járóbeteg Szakellátó Központ vezetőjeként is dolgozott.

A nem valódi érettségit egy hónapja elkobozták, de az időközben megszerzett diplomáinak visszavonásáról csak akkor dönthetnek, ha a bíróságon jogerőre emelkedik a végzés. A lap emiatt felkereste telefonon a nő által vezetett tesztállomást, hogy megkérdezze, miért használja még mindig doktori titulusát, azonban a diszpécser azt mondta, házon kívül van. 

Kovács Mihály, a helyi Élhetőbb Városért Egyesület elnöke – aki 2019-ben kérte a hatóságoktól Szabó Krisztina esetének kivizsgálását – elmondta, hogy ő is meglepődve értesült arról, hogy még mindig használja a doktori címet és egészségügyi központot nyitott. Hozzátette: a bírósági döntés értelmében nem tölthette volna be a vezetői állást Sümegen, és nem kaphatott volna milliós fizetést sem.

Rovatok