Index Vakbarát Hírportál

Eladja gödöllői irodáját az MSZP

2022. február 4., péntek 17:06

73 millió forintért árulják a pártirodát.

A szocialista párt apróhirdetésben hirdette eladásra gödöllői irodáját. A hirdetés szerint az épület 108 négyzetméteres, és tartozik hozzá egy 1212 négyzetméteres telek is. „Noha az iroda felújítandó vagy bontandó, a fémkerítéssel körülzárt telek elhelyezkedésének köszönhetően számos különleges hasznosítási lehetőséget rejt magában” – áll a hirdetésben.

Az MSZP jelentős ingatlanvagyont örökölt az MSZMP-től a rendszerváltáskor: 1990 nyarán még 365 ingatlan volt a kezükben országszerte. Az ingatlanok száma azóta lassan, de biztosan fogyott.

2015–16-ban nagyobb eladási hullám ment végbe amiatt, hogy a párt nem tudta fizetni a megelőző években felvett hiteleit. Akkorra már csak körülbelül 150 ingatlanjuk maradt, ezek közül eladták a Jókai utcai székházukat és országszerte további 38 ingatlant.

A szocialista párt ingatlanvagyonáért mindeközben a Thürmer Gyula vezette Magyar Munkáspárt is küzd, szerintük ugyanis az MSZP jogtalanul jutott hozzá a rendszerváltáskor az MSZMP-től megörökölt ingatlanokhoz – írja a Magyar Nemzet.

Rovatok