Index Vakbarát Hírportál

A vécén húzta volna le a díler a marihuánát, nem jött össze

2022. február 5., szombat 14:27

Kábítószert találtak egy budapesti helyszínen a rendőrök, ahova eredetileg egy feltételezett betörés miatt mentek ki. Az esettel kapcsolatban két embert kábítószer-kereskedelem gyanúsítanak: egyikük megpróbálta bemesélni, hogy az csak sütőpor, míg a másik vécén próbálta meg lehúzni a birtokában lévő marihuánát.

A rendőrök tavaly december 15-én, a késő esti órákban kaptak bejelentést egy óbudai betörésről. A helyszínre érve betörőt nem találtak, a lakásban viszont különböző kábítószergyanús anyagokat és az adagolásukhoz használt eszközöket leltek meg.

A lakást bérlő 33 éves nő először megpróbálta bemesélni, hogy az csak sütőpor. 

Szép lassan azonban egyre több minden került elő, így végül beismerte, hogy a több mint két kilogramm növényi anyag és 135 gramm egyéb kábítószer – feltehetően kokain  a barátjáé. A III. Kerületi Rendőrkapitányságon N. Ritát kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság december 18-án elrendelt. A nyomozás részeként egy szakértő még vizsgálja a lefoglalt kábítószergyanús-anyagokat. 

Nem volt ilyen egyszerű azonban a nő barátjának előkerítése. A 44 éves J. Lászlót a BRFK Bűnügyi Főosztály Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival közösen fogták el egy VIII. kerületi lakásban február 2-án.

A rendőrök érkezésekor a férfi a vécén próbálta lehúzni a marihuánát.

A lakás átkutatásakor a fővárosi rendőrök több mint három kilogramm növényi eredetű anyagot, és több mint 500 gramm – közel másfélmillió forint értékű  – marihuánát, a csomagoláshoz használt eszközöket, és mintegy 900 ezer forintot foglaltak le. A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitányságán a férfit kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

(via police.hu)

Rovatok