Index Vakbarát Hírportál

Félt a betörőktől, áramot vezetett a kerítésbe a 66 éves dabasi férfi

2022. február 6., vasárnap 12:55

Rendőrök leptek el egy dabasi házat, miután jelzést kaptak, egy ott lakó áramot vezetett a kerítésébe – olvasható a rendőrség honlapján.

Mint írják, 2022. február 2-án kaptak bejelentést egy dabasi lakostól, hogy szomszédja áramot vezetett a kerítésébe. A szomszéd előző este a kapu kilincsét fogva bizsergést érzett, a kiskapu nyitáskor szikrázott. Az áramszolgáltató munkatársai még aznap a helyszínre mentek, és azt látták, hogy a szomszéd házból indulva egy fekete vezetéket rögzített valaki a kerítéshez. Levágták, ám másnap reggel a vezeték újra össze volt kötve, az ott lakóval pedig nem sikerült beszélniük, ezért értesítették a rendőrséget.

A rendőrség felvette a kapcsolatot a 66 éves férfivel, aki azt mondta, vagyonvédelmi célból, a betörők elriasztása miatt vezetett áramot a kerítésbe. A kihallgatása alatt azonban már nem volt bőbeszédű, vallomást nem tett. A helyszínen kiderült, egy rézvezetékkel juttatta el kerítésébe a lakásában szabálytalanul vételezett áramot.

Az idős férfit foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés bűntettével gyanúsították meg, vele szemben a további eljárást a Dabasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le

– írja a rendőrség

Rovatok