Index Vakbarát Hírportál

Egymás után két helyen gyújtogatott, a rendőrök gyorsan lecsaptak rá

2022. február 7., hétfő 11:34

A Budapesti Rendőr-főkapitányságnak (BRFK) Tevékenységi-irányítási Központjából az egyik ügyeletesnek feltűnt két tűzeset közti összefüggés. A két esetet hat perccel egymás után jelentették február 4-én. Az ügyeletes segítette a járőrök munkáját.

Az első tűzeset Budapesten, a XIV. kerületben, a Francia úton történt, ahol kigyulladt egy autó. A második tűz a Kerepesi úton, egy gyógyszertárban ütött ki, miután a tettes kővel betörte az épület ablakát, és égő papírzacskót dobott be. Az autóban kiütő tüzet sikeresen eloltották a tűzoltók, a gyógyszertárban pedig hamar leégett a zacskó, amelyet bedobtak, ezért nem gyulladt ki. Az autóról megállapították, hogy szándékosan gyújtották fel.

Miután fogadták a bejelentéseket, feltűnt az ügyeletesnek a két eset közti hasonlóság. Aki a második bejelentést tette, adott személyleírást, amelyet az ügyeletes továbbított a Budapesten akkor összes szolgálatban lévő járőrnek.

R. Sándort az Egressy út és a Hungária körút kereszteződésénél, a villamosmegállóban fogták el.  A nyomozók a 48 éves férfit kihallgatták, és rongálás vádjával őrizetbe vették – írta a police.hu.

Az ügyeletes, Nagy József és a rendőrök közös csapatmunkája tette lehetővé, hogy a gyújtogatót az első bejelentést követően kevesebb mint két óra alatt megtalálták és letartóztatták.

Rovatok