Index Vakbarát Hírportál

Ezúttal egy rosszul sikerült sávváltás miatt került egy autó a villamossínekre

2022. február 8., kedd 17:12

Egy ütközést akart elkerülni a Volkswagen sofőrje, ám a manőver után a városi vasút nyomvonalán találta magát. A műszaki mentés ideje alatt nem közlekedik az 1-es villamos a Közvágóhíd és a Népliget között.

Az esetnél senki sem sérült meg, de jó ideig eltarthat, míg rendeződnek a közlekedési viszonyok, ugyanis a VW egy állami szervezet tulajdonában van, így kötelező a helyszínelés – tudható meg a Baleset-info.hu tájékoztatásából.

Nem ez volt az első eset, hogy egy autó a villamossíneken kötött ki, legutóbb a GPS utasításait követve került egy jármű a Lánchíd alatti kis alagútba, majd akadt fenn a síneken. A történtekről az Index is beszámolt.

A Könyves Kálmán körúton egy párhuzamos sávváltás eredményezte a sínen landolást, mert a Volkswagen sofőrje elrántotta a kormány, hogy ne karambolozzon a másik autóval. Forgalmi akadályt képező jármű nem tudja elhagyni a síneket segítség nélkül, ezért a BKV daruját rendelték a helyszínre. A műszaki mentés ideje alatt nem közlekedik az 1-es villamos a Közvágóhíd és a Népliget között, helyette pótlóbuszok járnak. 

(via Baleset-info.hu)

(Borítókép: Baleset-info.hu ) 

Rovatok