Index Vakbarát Hírportál

Erőszakoskodott 11 éves nevelt lányával, 9 évre ítélték

2022. február 11., péntek 14:49

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség első fokon indítványozta az ítélet helybenhagyását annak a férfinak az ügyében, aki élettársa kiskorú gyermekét szexuális cselekmények eltűrésére kényszerítette.

A zalai férfi 2014-ben egy internetes társkeresőn ismerkedett meg későbbi élettársával, aki 2019-ben az akkor 11 éves lányával a férfihoz költözött. A speciális iskolában tanuló kislány édesanyja élettársához érzelmileg erősen kötődött, részt vett a gyermek nevelésében, gondozásában is.

A férfi élettársa távollétében 2019 augusztusáig otthonában többször szexuális cselekményeket végzett, illetve végeztetett a felügyeletére bízott kislánnyal – közölte a főügyészség. A vádlottat a Zalaegerszegi Törvényszék első fokon a folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, és kilenc év szabadságvesztésre ítélte.

Az első fokú ítélet ellen a védelem felmentés és enyhítés miatt fellebbezett. A fellebbviteli főügyészség indítványozta az elsőfokú ítélet helybenhagyását. Az ügyben másodfokon a Pécsi Ítélőtábla dönt.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

Rovatok