Index Vakbarát Hírportál

Fidesz-közeli pártokra utalt Márki-Zay Péter, amikor a fasisztákról és kommunistákról beszélt

2022. február 14., hétfő 12:31

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szerint hiába értette úgy mindenki, hogy fasiszták és kommunisták vannak az ellenzéki összefogásban, valójában Orbán Viktor szivárványkoalíciójáról beszélt.

„A Fidesz-közeli Munkáspártról és a Fidesz-közeli Mi Hazánkról beszéltem, amikor fasisztákról és kommunistákról volt szó” – így reagált Márki-Zay Péter arra, hogy tulajdonképpen az egész sajtót bejárta az a fonyódi utcafórumon készült videó, amelyben az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje azt mondta, hogy „amit Orbán Viktor egy személyben megtestesít, ezt a szivárványkoalíciót, úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük”.

Miután többen is kíváncsiak voltak arra, hogy kik azok a fasiszták és kommunisták, akiket az ellenzéki együttműködésben képviselnek, Márki-Zay Péter a Facebook-oldalán tisztázta a történteket.

Fasiszták és kommunisták Orbán Viktor szivárványkoalíciójába tartoznak, a miniszterelnök pedig szélkakasként forog: kommunistaként kezdte, utána liberális lett, most pedig egy szélsőséges pártállamot épít

– írta az ellenzéki politikus, kiemelve, hogy az összefogásban „a baloldaltól jobboldalig sokféle világnézet, politikus, szimpatizáns megtalálható, de fasiszták és kommunisták csak a Fidesz környékén vannak”.

„Mi, a demokratikus ellenzék tagjai a változást és a békét akaró tisztességes magyarokat képviseljük” – pontosított a miniszterelnök-jelölt.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok