Index Vakbarát Hírportál

Egy nap alatt megduplázódott az új fertőzöttek száma

2022. február 16., szerda 09:04

Februárban is folytatódik az oltási akció. Az oltópontokon nem szükséges előzetesen regisztrálni, de aki szeretné elkerülni a sorba állást, foglalhat időpontot.

Az elmúlt napon 8883 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, meghalt 97 beteg – derül ki a központi tájékoztató oldal szerdán közölt adataiból. Az elvégzett tesztek csaknem fele, 49,5 százaléka bizonyult pozitívnak.

A koronavírus miatt a legtöbb megbetegedést

megyékben azonosították.

Egy nappal ezelőtt 4411 új koronavírusos megbetegedést igazoltak, meghalt 123 beteg. Kórházban 5291 koronavírusos beteget ápoltak, közülük 211-en voltak lélegeztetőgépen. A beoltottak száma 6 383 559 fő volt, közülük 6 142 438 fő a második, 3 771 453 fő már a harmadik oltását is felvette.

Tetőzik a járványhullám?

Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere kedden közösségi oldalán közzétett bejegyzésében arról írt, hogy jó esélyünk van rá, hogy a napokban már elértük a járványhullám csúcsát.

Eközben Rusvai Miklós állatorvos arról beszélt, hogy úgy gondolja, már nincs szükség további oltásokra és szigorításokra, mivel az ötödik hullám alatt a koronavírus „kiadta a mérgét”. Ezzel szemben Szlávik János továbbra is fontosnak tartja, hogy felvegyük a koronavírus elleni oltást, ugyanis bármikor megjelenhet egy újabb vírusvariáns.

Februárban is tart az oltási akció

Februárban csütörtökönként és péntekenként délután kettő és hat óra között, míg szombatonként délelőtt tíz és délután hat óra között fogadják az oltóhelyek az oltakozókat előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval.

Az 5–11 éves gyermekek oltása továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehetséges a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosoknál.

Az oltás felvételéhez hozzájáruló nyilatkozat szükséges, kiskorú esetében ezt a szülők töltik ki. Minden oltáshoz külön hozzájáruló nyilatkozatot kell kitölteni.

(Borítókép: Ajpek Orsi / Index)

Rovatok