Index Vakbarát Hírportál

Drága volt a nyíregyházi buli, ahol nem ellenőrizték a védettséget

2022. február 16., szerda 15:23

Meghívott zenei előadó fellépésével tartottak bulit Nyíregyházán, amelyen 51 vendég vett részt február 11-én. A rendőrség a közösségi médiából szerzett tudomást az eseményről.

Végül a városi rendőrség, a rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztálya, a Készenléti Rendőrség Nyírbátori Határvadász Bevetési Osztálya, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak bevonásával megkezdték az intézkedést.

A hatóságok megállapították, hogy a szervező jogsértést követett el, mert nem gondoskodott arról, hogy ellenőrizzék a vendégek koronavírus elleni védettségét belépés előtt.

A hatóság intézkedésére a rendezvény befejeződött, a rendőrök negyven vendéggel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek, mert nem rendelkeztek védettségi igazolvánnyal, illetve a helyszínen nem tudták igazolni a koronavírus elleni védettségüket. A rendezvény szervezőjével szemben nyolcszázezer forint összegű közigazgatási bírságot szabtak ki.

A rendőrség minden rendelkezésére álló törvényes eszközzel betartatja a hatályos jogszabályi rendelkezéseket, és eljárást kezdeményez a jogsértő cselekmények elkövetőivel szemben – közölte a rendőrség.

Rovatok