Index Vakbarát Hírportál

Ingyenfánkot osztogat az egyik fideszes képviselőjelölt

2022. február 18., péntek 16:41

Pap Sándornak, a Fidesz kőbányai képviselőjelöltjének csapata ingyenfánk osztogatásával próbálja rávenni az embereket arra, hogy írjanak alá neki.

A hivatalos választási kampány és a jelöltállítás múlt hét szombaton kezdődött. Bár a Fidesz és a hatpárti ellenzék is összegyűjtötte már a jelöléshez szükséges aláírásokat minden jelöltnek, a gyűjtés továbbra is folytatódik.

A Fidesz kőbányai jelöltje, Pap Sándor most az ingyenfánk ígéretével próbálja rábírni az embereket arra, hogy aláírjanak neki, amint azt egy pénteki fotó bizonyította:

A fánkosztásról egyébként korábban Pap Sándor is beszámolt egy Facebook-posztban. 

Legyen a vendégem egy fánkra, és beszéljük meg közös dolgainkat! A fánkot én biztosítom, témát önök is hozzanak magukkal!

– írta bejegyzésében a képviselőjelölt, aki pénteken és szombaton várja különböző helyszíneken a kőbányaiakat. 

Az egyéni jelöltek február 25-én 16 óráig gyűjthetik az ajánlásokat. Ezek érvényességét később a választókerületi választási bizottság ellenőrzi, és csak ezután döntenek a jelöltek nyilvántartásba vételéről (néhány választókerületben erre már sor is került, máshol viszont még nem). 

Az összegyűlt ajánlások közt azonban érvénytelenek is lehetnek, ezért a pártoknak nem árt valamivel többet gyűjteniük a jelöléshez szükséges ötszáznál. Ezzel kapcsolatban nemrég már az is felmerült, hogy az egyik képviselőjelöltnek egy már elhunyt nevében írtak alá

Rovatok