Index Vakbarát Hírportál

A kamatstop kiterjesztéséről döntött a kormány

2022. február 18., péntek 18:30

A kamatstop a jövőben a jelzálogalapú hitelek mellett a lakáscélú pénzügyi lízingszerződésekre is érvényes lesz. Több ezer családot érinthet az intézkedés.

A kormány a jelzálogalapú hitelek mellett a lakáscélú pénzügyi lízingszerződésekre is kiterjeszti a kamatstopot – derül ki a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményéből, amelyben tudatták, hogy az intézkedés október végi szinten rögzíti a lakáscélú lízingszerződések kamatait, hasonlóan a jelzáloghitelek esetében bevezetett kamatstophoz.

A márciusi lízingdíjak tehát már alacsonyabbak lesznek, mint a korábbiak, és abból a januári túlfizetés is jóváírásra kerül. A kamatstoppal eddig közel félmillió család élhetett, a mostani intézkedés pedig több ezer családot érinthet

– fogalmaztak a közleményben, és hozzátették:

Az áremelkedésektől egész Európa szenved, elsősorban az energiaárak növekedése miatt. Vannak uniós országok, ahol 10 százalék felett jár az infláció. Magyarországon is ez lenne a helyzet, ha a kormány nem védené folyamatosan a családokat. A kormány nem nézi tétlenül az árak emelkedését, a kamatstopon túl már bevezettük a benzinár- és az élelmiszerstopot. A rezsicsökkentést pedig továbbra is fenntartjuk, ezáltal a magyar családok fizetik Európa egyik legalacsonyabb gáz- és áramdíját.

Rovatok