Index Vakbarát Hírportál

A merész tolvajok betörtek a Honvédség telephelyére, majd ellopták 120 jármű katalizátorát

2022. február 18., péntek 21:45

Közel 10 millió forintos kárt okozott a Magyar Honvédségnek az a két férfi, akik társaikkal betörtek a Honvédség tápiószecsői telephelyére, majd kivágták és ellopták a telephely udvarán parkoló autókból a katalizátorokat – ezzel több mint 120 autót megrongálva.

Még 2021 júniusában történt, hogy két férfi a társaival többször betört a Magyar Honvédség tápiószecsői telephelyére, hogy kivágják, majd ellopják a telephely udvarán parkoló autókból a katalizátorokat – számolt be a Napi.hu

így több mint 120 darab kocsit tettek tönkre, és 8,65 millió forint kárt okoztak a honvédségnek. 

A fiatalabb gyanúsított ellen egyébként több büntetőeljárás is folyamatban van. A cselekményei kiemelt tárgyi súlyára és a szökés, illetve elrejtőzés lehetőségére tekintettel az ügyészség a letartóztatását indítványozta. Az idősebb gyanúsítottal szemben is indokoltnak találták a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottakat, és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatásukat. A gyanúsítottak és védőik fellebbeztek a döntés ellen, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Rovatok