Index Vakbarát Hírportál

Megszólalt a kútba zuhant négyéves nagypapája

2022. február 18., péntek 07:36

Egy négyéves kisfiú 15 métert zuhant egy használaton kívüli kútba, miközben a nagyszülei udvarán játszott szerda délután a Fejér megyei Előszálláson.

A balesetet végignézte a nagypapája, aki szerint a kisfiú felmászott a borostyánnal benőtt, használaton kívüli kút peremére, amin át is billent és lezuhant a 15 méteres mélységbe. 

Egy pillanat műve volt, nem több. Azt a kutat régóta nem használtuk, víz sem volt benne, le is volt fedve tetővel, ezt nőtte be a borostyán. Egyik percben az unokám felmászott a kút szélére, és már át is billent rajta 

– mesélte a kisfiú nagyapja a Borsnak.

A lap beszámolója szerint ez után azonnal értesítették a mentőket és a tűzoltókat, akik először a borostyán gyökérzetét tépték fel óvatosan, hogy az ne essen a kisfiúra, majd mentőkötél segítségével ereszkedtek le hozzá. A tűzoltók folyamatosan szóval tartották a kisfiút, míg végül a mentőkkel egyeztetve felhozták a felszínre.

A kisfiút súlyos sérüléssel, mentőhelikopterrel szállították kórházba. A nagyszülők azt mondták, a kisfiú állapota már javult. A család az eset után azonnal intézkedett, hogy újra lefedjék a kutat.

Az esettel kapcsolatban tegnap a tűzoltóság is közleményt adott ki, melyben azt írták: mindenkit megviselt a gyermek balesete.

Odament. Kíváncsi volt. Belenézett. Megbillent, Zuhant. Zuhant. Zuhant. Rémült volt. Megsérült. Hiszen még gyerek. Hiszen még csak négyéves. Nem tudjuk, mit érzett. Nem tudjuk, mennyire félt. Mi csak tűzoltók vagyunk. Megtaláltuk. Beszéltünk hozzá. Lementünk érte, és felhoztuk 

írták a tűzoltók

Rovatok