Index Vakbarát Hírportál

Két kórházat is felújít a kormány, és új mentőállomást kap a Balaton

2022. február 18., péntek 09:01

A Magyar Közlönyben napvilágot látott csütörtöki kormányhatározat szerint megújulhat a Csongrád-Csanád Megyei Dr. Bugyi István Kórház, valamint az ajkai Magyar Imre Kórház.

Ezen belül is a kormány támogatja:

A kormány ugyanúgy friss határozatban rendelkezett arról, hogy új mentőállomást alakítanak ki Révfülöpön. 

A Balaton nyugati medencéjébe az itt élők mellett az ország számos térségéből érkeznek ide nyaralni, dolgozni, kikapcsolódni. Eddig Balatonfüred és Keszthely között állandó mentőállomás nem volt, csak szezonálisan működött mentőpont. Ám a hagyományos strandszezonon túl is egyre többen járnak már a térségbe, sőt, részben a koronavírus-járványnak köszönhetően többen költöztek nagyvárosokból is a Káli-medencébe, így igény mutatkozott a magasabb szintű ellátásra

– nyilatkozta Navracsics Tibor, a Veszprém megyei 3-as választókerület fideszes országgyűlési képviselőjelöltje csütörtökön a Balaton-parti településen tartott sajtótájékoztatón, hogy mi indokolja az új révfülöpi mentőállomás létrejöttét.

Ahogy a kormányhatározatban is szerepel, Navracsics Tibor jelezte, a kormány bruttó 63,5 millió forinttal támogatta egy ideiglenes mentőállomás feltételeinek kialakítását Révfülöpön, és ezzel párhuzamosan elindul egy végleges, modern mentőállomás létesítésének tervezése is.

(Borítókép:  A Magyar Imre Kórház főépülete a Veszprém megyei Ajkán 2010. június 28-án.  Fotó:  Szigetváry Zsolt / MTI)

Rovatok