Index Vakbarát Hírportál

Lelkesen gyűjti az aláírásokat a Kutyapárt

2022. február 18., péntek 21:25

Kovács Gergely, az MKKP elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában elmondta, 97 választókerületben gyűjtik az aláírásokat, és a budapesti körzetek mintegy felében már sikerrel is jártak a jelöltjeik.

Elkövettünk egy hibát, ugyanis mi a Szíriuszon kezdtük el az aláírásgyűjtést, ahonnan a magyarok származnak, és ott egy nap alatt összejött minden aláírás, de kiderült, hogy három év az út, mire visszaérnek onnan az ívek – mondta humorizálva a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában, amikor arról kérdezték, hogy állnak az aláírások összegyűjtésével.

Kovács Gergely kifejtette, hogy a budapesti körzetek mintegy felében sikerült összegyűjteniük az aláírásokat, és vidéken is tovább dolgoznak. Emlékeztetett rá, hogy idén olyan helyeken is össze kell gyűjteniük az aláírásokat, ahol a 2018-as választásokon erre nem volt szükség.

A pártelnök elmondta: 97 körzetben gyűjtenek aláírásokat, de mivel Karcagon egy csigát indítottak, aki még az íveket sem vette föl, ott nem lesz meg a szükséges számú aláírás. Kovács Gergely arról is beszélt, hogy egyelőre nem döntötték el, hogy ráindítják-e jelöltjeiket az ellenzéki összefogásra az úgynevezett billegő körzetekben. Kovács Gergely kifejtette, hogy később a párttagság fog dönteni ebben a kérdésben.

Kovács hangsúlyozta: számukra elsősorban a lista számít, ott kell elérniük öt százalékot a parlamentbe jutáshoz, mert az egyéni körzetekben kevésbé van esélyük. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt programjával kapcsolatban elmondta: a közbeszerzési rendszer átalakítására írtak egy programot, hogy ne fordulhasson elő, hogy csak egy eleve szűk kör indulhat el bizonyos pályázatokon. A pártelnök szerint ma olyan feltételeket írnak bele a pályázatokba, amik a cégek jelentős részét kizárják a versenyből.

(Borítókép: Kovács Gergely 2018-ban. Fotó: Szekeres Máté / Index)

Rovatok