Index Vakbarát Hírportál

Békemenet lesz március 15-én, Orbán Viktor beszédet mond

2022. február 18., péntek 11:31

A tervek szerint halad a március 15-i nemzeti ünnepi rendezvények előkészítése – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a közösségi oldalán pénteken.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár bejegyzésében azt írta, a hosszú hétvégére való tekintettel idén már március 12-én elkezdődnek az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emléknapjára tervezett programok. A Múzeumkertben, a budai Várban és a Várkert Bazárban már szombattól családi programok, koncertek és gasztrovásár várja az érdeklődőket – írta.

Az államtitkár hozzátette: a nemzeti ünnepek esetében már megszokott módon lesz zászlófelvonás, és a Kossuth-díjakat, illetve a Széchenyi-díjakat is az ünnepi programsorozat részeként adják át.

Idén – a tavalyi október 23-hoz hasonlóan – a szervezők kérésére március 15-én is csatlakozik majd a Békemenet a központi ünnepség programjához. A tervek szerint a nemzeti ünnep délutánján a Kossuth téren Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet – írta Kovács Zoltán. Az államtitkár jelezte: az operatív törzs a terveknek megfelelően március első napjaiban kezdi meg munkáját.

(Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az 1848–49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 167. évfordulóján rendezett állami ünnepségen Budapesten, a Múzeumkertben 2015. március 15-én. Fotó: Kovács Tamás / MTI)

Rovatok