Index Vakbarát Hírportál

Több száz kilogramm kábítószert foglaltak le Miskolcon

2022. február 19., szombat 21:09

Három embert fogtak el a miskolci rendőrök pénteken. A tettesek körülbelül 463 millió forint feketepiaci értékű kábítószert birtokoltak, melynek súlya eléri a száz kilogrammot.

Apa és fia közös drogüzletet működtettek, valamint volt egy harmadik férfi résztvevő is, aki az ellátó szerepét töltötte be. A miskolci rendőrség olyan információkhoz jutott, melyek szerint az egyik borsodi településen illegális, pszichoaktív anyagokkal foglalkozó kereskedelmi hálózat alakult ki, és a résztvevők hamar meggazdagodtak belőle.

A hálózatot a fiú működtette, apja az anyagbeszerzést és a szállítást intézte. Az apát találták meg elsőként a rendőrök. Az M3-as autópálya hejőkeresztúri pihenőjében megállították, majd egy kilogrammnyi fehér, kristályos anyagot találtak nála, melyről a férfi azt állította, hogy fürdősó, és hogy félmillió forintot fizetett érte. Az anyagot lefoglalták, majd vizsgálatra küldték a vegyészlaborba, ahol kiderült, hogy az anyag pszichoaktív drog, és nemrég, frissen állították elő – írja az MTI.

Közben a rendőrök házkutatást végeztek a férfi fiának lakhelyén, ahol kábítószer által szennyezett mérleget és mobiltelefont találtak, valamint 730 ezer forintot és nagy értékű aranyékszereket. Ezekből mindent le is foglaltak bizonyítékként.

A harmadik résztvevőt Budapesten fogták el, szintén pénteken. Autójában sok készpénz, több mobiltelefon és egy másik jármű indítókulcsa volt. A rendőrök a másik kocsihoz érve azt is átkutatták, mire találtak két kilogrammot ugyanabból a drogból, mint az első férfinál, valamint egy lakáskulcs is volt ott. A lakásban, ahol nem lakott a tulajdonos férfi, találtak több mint száz kilogramm drogot, valamint az anyag terjesztéséhez használatos eszközöket.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) mindhárom férfit új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntettével gyanúsítja. Bűnügyi őrizetbe vették őket, majd kezdeményezték letartóztatásukat. A hálózat esetleges további résztvevőinek felkutatása folyamatban van.

(Borítókép: Police.hu)

Rovatok