Index Vakbarát Hírportál

Öngyilkos lett a gyöngyösi önkormányzat fegyveres támadója

2022. február 19., szombat 12:50

Öngyilkos lett az a férfi, aki tavaly nyáron egy hosszú pengéjű késsel és pisztollyal érkezett a gyöngyösi polgármesteri hivatalba. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet.

A férfi leugrott egy tízemeletes társasház nyolcadik emeletéről – számolt be a Gyöngyösi TV. A férfit múlt pénteken a bíróság két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, miután tavaly nyáron fegyverrel rontott be a gyöngyösi polgármesteri hivatalba. A férfi a bírósági tárgyalásán megbánta a tettét.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a férfi a gyöngyösi önkormányzat alkalmazottja volt, így a helyismeretét kihasználva sikerült bejutnia a polgármesteri titkárságra, ahol a polgármester, illetve a városvezetés megölésével fenyegetőzött.

Végül a városháza egyik munkatársa el tudta venni a férfitól a kést, majd a hivatal dolgozói értesítették a rendőrséget, akik rövid idő alatt a helyszínre érkeztek, és a még nála lévő pisztolyt elvették.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Rovatok