Index Vakbarát Hírportál

Folytatódik a brazíliai rémálom

2022. február 21., hétfő 16:18

Már hírt adtunk a Brazíliában tartó ítéletidőről, amely három hónapja súlyosan rongálja többek között a délkeleti Sao Paulót, de a hatóságok újra hírt adtak a vasárnapi közleményükben. A frissített információk szerint további 165 halottról tudni a brazíliai Rio de Janeiro államban található Petrópolisban bekövetkezett katasztrófában. 

Az elmúlt három hónapban több mint kétszázan haltak meg a heves esőzésekben, elsősorban a délkeleti Sao Paolo, és az északkeleti Bahia államban. A halottak között legalább huszonnyolc gyerekről van információ, és 1200 embert evakuáltak, tette hozzá közleményében a brazil hatóság. 

A heves esőzések okozzák közvetve az áradásokat és földcsuszamlásokat, amelyeket múlt héten először a Rio de Janeiro városától hatvan kilométerre északra található Petrópolis térségéből jelentettek. A katasztrófa kapcsán Ferenc Pápa is részvétét fejezte ki, Jair Bolsonaro brazil elnök pedig felszólította minisztereit, hogy azonnal nyújtsanak támogatást az áldozatoknak.

Petrópolis szomszédságában Espíritó Santo állam katasztrófavédelme kijelentette, hogy a térséget sújtó viharoknak náluk két halálos áldozata volt.

Rovatok