Index Vakbarát Hírportál

Terhes nevelt lányát és annak hároméves gyermekét molesztálta egy férfi

2022. február 21., hétfő 14:26

A többszörösen visszaeső vádlottra akár 25 év szabadságvesztés is kiszabható.

Minősített szexuális erőszak és minősített szexuális kényszerítés elkövetésével vádol egy férfit a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

Sajtóközleményükből kiderült, hogy az elkövető a korábbi szabadságvesztéséből szabadulását követően csaknem két évvel szexuális kapcsolat létesítésére kényszerítette az akkor 17 éves – egyébiránt harminchetes terhes – nevelt lányát. Azzal a fenyegette, ha ellenáll, akkor születendő gyermekét és hároméves gyermekét is elveszíti, mert a férfi és a lány édesanyja lemond a gyámságukról. 

A férfi többször bántalmazta is az áldozatát: megütötte, megrúgta, földre lökte, ököllel fejbe vágta, néha az édesanyja előtt is. A férfi ilyenkor azzal indokolta a bántalmazást, hogy nagy a sértett szája.

A férfi szexuálisan molesztálta nevelt lánya hároméves kislányát is, vele szexuális erőszakot valósított meg.

A letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső vádlottal szemben 25 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Az ügyészség a vádiratban a beismerés és a tárgyalásról való lemondás esetére 14 év fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Az ügyben várhatóan a Győri Törvényszék fog érdemi döntést hozni.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

Rovatok