Index Vakbarát Hírportál

Dublinban fogták el Magyarország egyik legkeresettebb bűnözőjét

2022. február 22., kedd 08:51

A rendőrség TOP50 legkeresettebb bűnözője között volt az a férfi, akit élettársával együtt Írország fővárosában kaptak el. Kiadatásukról a helyi hatóságok a későbbiekben döntenek.

Unokázós csalókat fogtak a rendőrök Dublinban, mint kiderült, a páros férfi tagja a rendőrség legkeresettebb személyeinek TOP50-es listáján is szerepelt – írja a police.hu.

K. György és élettársa, Cs. Ildikó ellen a Budai Központi Kerületi Bíróság bocsátott ki nemzetközi és európai elfogatóparancsot, az elkövetők ugyanis külföldre menekültek.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) fejvadászai az Egyesült Királyság bűnüldöző szerveivel közösen azonosították a pár lehetséges tartózkodási helyét először Belfastban, ahol február elején egy összehangolt akció keretében megpróbálták őket elfogni, ám a körözött személyek innen még sikeresen megszöktek.

Ezt követően a fejvadászok ír rendőrök segítségével ismét beazonosították a magyar szökevények tartózkodási helyét, ekkor már Dublinban voltak. Végül múlt pénteken fogták el őket Írország fővárosában, kiadatásukról a helyi hatóságok a későbbiekben döntenek.

Rovatok