Index Vakbarát Hírportál

Letört egy mozdony áramszedője, több vágányon szünetel a közlekedés

2022. február 23., szerda 12:06

Megsérült a felsővezeték, miután letört egy mozdony áramszedője Kőbánya felső állomásnál. Több vágányon szünetel a közlekedés.

Kőbánya felső állomásnál letört egy mozdony áramszedője, és megsérült a felsővezeték, emiatt több vágányon szünetel a közlekedés. A Budapest–Hatvan–Miskolc–Sátoraljaújhely és a Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba vonalon 20-30 perces késésekre kell számítani – közölte a Mávinform szerda délelőtt a honlapján.

A felsővezeték helyreállítása várhatóan kora délutánig tart. A torlódások és a késések csökkentéséért az újszászi vonalon a sülysápi S60-as járatok nem közlekednek, helyettük a Z60-as vonatok állnak meg. A zónázó vonatok Szolnok felől csak Rákos állomásig járnak, és onnan indulnak Szolnok felé. A hatvani vonalon a gödöllői S80-as vonatok szintén nem közlekednek, helyettük az egri Agria InterRégió vonatok állnak meg.


Az InterCity-vonatok megállnak Kőbánya felső és Rákos állomáson is, a Keleti pályaudvar és Rákos állomás között felár nélkül vehetők igénybe – tájékoztattak.

Rovatok