Index Vakbarát Hírportál

Magda Marinko rács mögött marad

2022. február 24., csütörtök 14:00 | két éve frissítve

Idén sem engedélyezte a Szegedi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája Magda Marinko feltételes szabadságra bocsátását az életfogytig tartó szabadságvesztésből – tájékoztatott a Szegedi Törvényszék.

A bíróság végzését az ügyészség és az elítélt védője tudomásul vette. A végzéssel szemben az elítélt a kézbesítéstől számított nyolc napon belül nyújthat be fellebbezést, így a végzés nem végleges.

Magda Marinkót még 1996-ban sújtotta életfogytig tartó szabadságvesztéssel a Legfelsőbb Bíróság előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt.

Mindezt azzal a feltétellel, hogy legkorábban 25 év után feltételesen szabadságra bocsátható.

A Legfelsőbb Bíróság Magda Marinkót egy orosházi asszony meggyilkolásáért, valamint egy Kecskeméten elkövetett hármas gyilkosságért ítélte el később.

A szerb állampolgárságú férfit a szegedi Z. Nagy család meggyilkolásával is megvádolták, de abban a Fővárosi Bíróság, később pedig a Legfelsőbb Bíróság sem találta bizonyíthatónak bűnösségét. 

Szerbiában távollétében ítélte őt halálra a bíróság a Vajdaságban elkövetett bűncselekmények miatt, de a halálbüntetés eltörlése után ezt negyven év szabadságvesztésre módosították.

Rovatok