Index Vakbarát Hírportál

Bántalmazta az ápolónőt a rendelőben a türelmetlen beteg, felfüggesztett börtönt kapott

2022. február 24., csütörtök 11:47

A Kiskunhalasi Járásbíróság egy év felfüggesztett börtönre ítélte jogerősen azt a nőt, aki azonnali vizsgálatot követelve rángatott és lökdösött egy kiskunhalasi egészségügyi asszisztenst – tájékoztatta a Kecskeméti Törvényszék az MTI-t. A 67 éves nő ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség.

Az idős nő 2021. október 21-én reggel orvosi ellátásra érkezett a kiskunhalasi háziorvosi rendelőbe. A járványügyi helyzet miatt az asszisztens arra kérte, hogy beszólításáig a rendelőintézet udvarán várakozzon, ne a váróteremben. A beteg először így is tett, később azonban bement a váróterembe, és az orvostól azonnali vizsgálatot követelve megragadta az asszisztens köpenyét, belökte a helyiségbe, majd bement utána. Végül a további erőszakoskodástól tartva a háziorvos soron kívüli ellátta nőt.

A Kiskunhalasi Járásbíróság az erőszakoskodót tárgyalás kitűzése nélkül két év próbaidőre felfüggesztett egy év börtönre ítélte. A bíróság döntése jogerős.

Rovatok