Index Vakbarát Hírportál

Nyugtat a Honvédelmi Minisztérium: a magyar lakosság nincs közvetlen veszélyben

2022. február 24., csütörtök 12:00

Magyarországon nem befolyásolják a mindennapi életet az Ukrajnában történő hadműveletek – közölték.

Magyarországon nincs háborús helyzet, béke van, amit szeretnénk megőrizni – írta közleményében a Honvédelmi Minisztérium. Hozzátették: ahogyan azt az elmúlt napokban Benkő Tibor honvédelmi miniszter több fórumon is elmondta, az Ukrajnában kialakult helyzet miatt katonákat és eszközöket csoportosít át a Magyar Honvédség az ország keleti régióiba. Kiemelték:

a magyar lakosság jelenleg nincs közvetlen veszélyben.

Az ország lakosainak nincs miért aggódniuk, nem kell félniük, mindennapi életüket ez nem befolyásolja. Bízzanak a Magyar Honvédségben, a katonáink szakszerű, hozzáértő munkájában – tették hozzá. 

Megjegyezték azonban, hogy a Magyar Honvédségnek fel kell készülnie minden eshetőségre az ország és az állampolgárok biztonságának garantálására érdekében, ezért folytatja a technikai eszközök néhány nappal ezelőtt megkezdett átcsoportosítását és a légtér biztosítását.

A Honvédelmi Minisztérium közleményében a határ közelében élő civil lakosság türelmét és megértését kérte, hiszen a felvonultatott szárazföldi és légi eszközök mozgása nappal és éjjel is zajjal járhat.

Mindezt úgy tekintsék, hogy a béke és a biztonság megőrzése érdekében, a magyar emberek védelmében tesszük

– olvasható a közleményben.

Reggel írtuk meg, hogy Tata környékén megnövekedett katonai járműforgalomra figyelmeztetnek csütörtökön és pénteken. Az orosz–ukrán konfliktus történéseiről és a legújabb fejleményekről percről percre beszámolunk, erről szóló hírösszeállításunkat itt olvashatja.

(Borítókép: a Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök [b5] a nemzetbiztonsági operatív törzs ülésén, a Karmelita kolostorban 2022. február 24-én. Az ülést az ukrajnai katonai műveletek miatt hívta össze a kormányfő. Orbán Viktor mellett Varga Mihály pénzügyminiszter [b3] és Pintér Sándor belügyminiszter [b4] miniszterelnök-helyettesek, Benkő Tibor honvédelmi miniszter [b6], valamint Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka [b7]. Fotó: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI)

Rovatok