Index Vakbarát Hírportál

Megtalálhatták Mártha Imre ügyvédjét

2022. február 24., csütörtök 20:45

Egy strómanszerződéssel jutott el a Metropol egy ügyvédhez, aki Mártha Imrének, a BKM Budapesti Közművek vezérigazgatójának segíthet elrejteni a vagyonát.

A beszámoló szerint a Metropol szerkesztősége nemrég kapott egy szerződést, amelyben a Lázár Housesban 26 százalék részesedést tulajdonló SZ.SZ.L. ügyvéd öt évre, egy meghatározott összegért opciós vételi jogot biztosít erre a tulajdonrészre Mártha Imrének, aki 1 690 000 forintért bármikor megvásárolhatja, pontosabban visszavásárolhatja azt. Ugyanis a cégtörténet alapján éppen Mártha Imrétől, valamint közvetlen családtagjától vásárolta az üzletrészt az ügyvéd, így segítve eltüntetni egy milliárdokat érő vagyonrészt.

A szerződés több olyan részletet is tartalmaz, amely egyértelműen bizonyítja, hogy a budapesti közműholding vezérigazgatója a vagyon elrejtésére szolgáló klasszikus strómanszerződést kötött.

Például azt is kikötötték, hogy az ügyvéd az 1 millió 690 ezres vételárnál nem követelhet többet a tulajdonrészért, még akkor sem, ha az üzletrész értéke megnövekedett – írták.

A rendelkezésre álló cégiratok szerint több budapesti, egy veszprémi és több tucat vidéki ingatlan, valamint vidéki italboltok is szerepelnek a cég nevén. A lap szerint a 2 milliárd forintos villa legfőbb tulajdonosa is ez a cég, amelynek tényleges ingatlanvagyonát csak megbecsülni lehet.

A Magyar Nemzet beszámolója szerint Budai Gyula a rendőrséghez fordult Mártha Imre gyanús, számos kérdést felvető szerződése miatt. A fideszes politikus csalást sejt a háttérben, valamint azt, hogy megpróbálták elrejteni a fővárosi közműcég vezetőjének hatalmas ingatlanvagyonát a hatóságok elől.

Mártha Imre korábban feljelentést tettMetropol kiadója, a Mediaworks ellen, mivel állítása szerint olyan cikkeket jelentettek meg róla, amelyek számos ponton valótlanságokat tartalmaznak.

Rovatok