Index Vakbarát Hírportál

Beregsuránynál kárpátaljai menekültek lépték át a magyar határt

2022. február 24., csütörtök 15:49

Sokan gyalogosan, egyetlen bőrönddel vagy csomag nélkül érkeznek. A határátkelőhelyeken megnövekedett a forgalom, de nincs komolyabb fennakadás.

Ahogy az Index is megírta, a délelőtti órákban óriási forgalom volt tapasztalható a magyar határnál, nagyon sokan indultak el Ukrajnából. A Reuters képein bőröndökkel vagy csomag nélkül a határ felé gyalogoló emberek láthatók.

Az átkelés viszonylag gyorsan halad, mindenkit átengednek, és információk szerint azt sem ellenőrzik, sorköteles-e valaki. A Reuters által megszólaltatottak közül többen attól tartanak, hogy besorozzák őket vagy csak egyszerűen az életüket féltik a háborús helyzetben.

A rendőrség közlése szerint teljes kapacitással üzemelteti a közúti határátkelőhelyeket, és felkészült a nagyobb utasforgalom kezelésére is. Mint a Police.hu-n írják, jelenleg a tiszabecsi határátkelőhelyen tapasztalható kismértékű növekedés, a belépő személyforgalomban két óra a várakozási idő. A többi határátkelőhelyen szokásos mértékű az aktuális utasforgalom, a két legnagyobb határállomáson, a záhonyi–csapin és a beregsurányi–asztélyin egy-egy órás torlódás alakult ki Magyarország irányába.

Orbán Viktor a nemzetbiztonsági operatív törzs ülése után kijelentette: Magyarország felkészült arra, hogy ellátást biztosítson a várhatóan többezres menekülthullámnak.

Rovatok