Index Vakbarát Hírportál

A legfőbb ügyész az MSZP-s Tóth Csaba mentelmi jogának felfüggesztését kérte

2022. február 25., péntek 12:40

A Központi Nyomozó Főügyészség pénteken közölte: Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte a legfőbb ügyész.

Polt Péter legfőbb ügyész a befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Tóth Csaba országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére

– olvasható a kiadott közleményben.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a folyamatban lévő nyomozásban megalapozott gyanú merült fel arra, hogy Tóth Csaba országgyűlési képviselő 2016-ban Horváth Csabával – a XIV. kerület jelenlegi polgármesterével, aki akkor a Fővárosi Közgyűlés tagja volt – Zuglóban, a tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére keresett egy gazdasági társaságot, amelytől a nyereségük felére tartottak igényt.

Tóth Csaba cselekménye vesztegetés látszatát keltve üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés bűntette megalapozott gyanúját kelti

– közölték.

Azt is írták, hogy a felmerült bizonyítékok alapján a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél indítványozta Tóth Csaba országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. „A büntetőeljárás Tóth Csaba országgyűlési képviselővel szembeni lefolytatására a mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség” – tették hozzá.

A parkolási korrupcióval gyanúsított Horváth Csaba zuglói polgármester ügyéről ITT és ITT írtunk.

(Borítókép: Tóth Csaba, az MSZP képviselője felszólal a 2022-es költségvetési törvényjavaslat általános vitáján, az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 21-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok