Index Vakbarát Hírportál

Ellenzékiek püfölték egymást Dobrev Klára gyáli fórumán

2022. február 27., vasárnap 15:17

A mentőket is ki kellett hívni, miután Fricsovszky-Tóth Péter, az ellenzéki összefogás vecsési jelöltje összeverekedett Hegymegi Istvánnal, a DK gyáli önkormányzati képviselőjével Dobrev Klára vasárnapi fórumán. A verekedést szóváltás és köpködés előzte meg a régóta rossz viszonyt ápoló két ellenzéki politikus között.

Tettlegességig fajuló nézeteltérés alakult ki Dobrev Klára gyáli választási fórumán vasárnap – értesült az Index. Lapunk információi szerint Fricsovszky-Tóth Péter, a Pest megyei 7. sz. országgyűlési egyéni választókerület ellenzéki jelöltje keveredett konfliktusba Hegymegi Istvánnal, a DK gyáli önkormányzati képviselőjével.

A szóváltást köpködés, majd verekedés követte, amelynek során Hegymegi István úgy fejbe verte az ellenzéki közös jelöltet, hogy mentőt kellett hívni hozzá. Fricsovszky-Tóth Péter ezután még részt vett a fórumon Dobrev Klára mellett, majd maga ment be a kórházba.

A vecsési központú választókerületben az ellenzéki pártok jelöltjeként induló Fricsovszky-Tóth Péternek – aki jelezte, megválasztása esetén a Jobbik frakciójában szeretne politizálni – értesüléseink szerint már korábban is konfliktusokkal terhelt volt a viszonya a gyáli DK-s politikussal.

Az ellenzéki perpatvar után kerestük a DK-t és a rendőrséget is. Az ellenzéki párt már válaszolt is a megkeresésünkre. Azt írták:

A Demokratikus Koalíció Hegymegi István ellen már hetekkel ezelőtt elindította a hivatalos kizárási eljárást, mely folyamat végén ki fogjuk zárni a pártból. Addig is fel van függesztve a párttagsága.

Rovatok